De club Utopia. Iedereen op Campus De Nayer heeft al weleens van deze naam gehoord of kent de club. Maar hoe is het nu allemaal begonnen? Het begint in 1984. De oprichters van de club waren het niet eens met de andere clubs. Ze vonden de hiërarchie maar niks en het activiteitenaanbod was ook maar beperkt. Daarom besloten ze er iets aan te doen. In het toenmalige Utopia kot aan de veilingen broedde ze op het idee. Ze hadden het idee om een alternatieve vereniging op te richten. Geen Praeses, geen Praesidium. Alleen leden. De drie bestuursleden zaten dan in een Triumviraat. Hierin zijn de bestuursleden evenwaardig.

Om deze club op te richten, hadden ze een startkapitaal nodig van 10.000 “oude Belgische franken”. Dit kapitaal hebben ze bij elkaar gesprokkeld door steunkaarten te verkopen aan docenten. Dit alleen was natuurlijk niet genoeg. Om dit bedrag te vergroten, hebben ze ook Apple Macintosh computers verkocht. We zijn nu in het jaar 1987. Langzaam maar zeker verandert de club. Er wordt een alternatieve doop ingevoerd. Er wordt gebruik gemaakt van een codex.

Het jaar erna is er een nieuwe wind. Utopia wordt een “echte” club. Hieraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Men moet zich aan de regels van de codex Leuven houden. Er worden linten ingevoerd. Er is een Praesidium en zelfs een doop. Om zich te bewijzen als club, moeten ze een cantus houden. Op deze cantus zijn dan ook alle senioren van alle andere clubs aanwezig om te controleren hoe het eraan toe gaat.

Dan is er de grote test voor de club. De verbondscantus! Op deze cantus kan de club “ontgroend” worden. Hiervoor kregen ze tijdens de cantus een opdracht. Deze opdracht luidde als volgt: “Breng een sketch van hoe de eerste revue van Utopia eruit zal zien.” Voor deze opdracht kregen ze één uur de tijd. Daarna werd er gestemd door de senioren van alle andere clubs en kringen. Utopia haalde de stemming, en werd dus uiteindelijk een volwaardige club.  In de tussentijd is Utopia uitgegroeid tot dé grootste club van Campus De Nayer.De club Utopia. Iedereen op Campus De Nayer heeft al weleens van deze naam gehoord of kent de club. Maar hoe is het nu allemaal begonnen? Het begint in 1984. De oprichters van de club waren het niet eens met de andere clubs. Ze vonden de hiërarchie maar niks en het activiteitenaanbod was ook maar beperkt. Daarom besloten ze er iets aan te doen. In het toenmalige Utopia kot aan de veilingen broedde ze op het idee. Ze hadden het idee om een alternatieve vereniging op te richten. Geen Praeses, geen Praesidium. Alleen leden. De drie bestuursleden zaten dan in een Triumviraat. Hierin zijn de bestuursleden evenwaardig.